7.1 C
New York
Friday, February 23, 2024

Mitsubishi Triton AT Premium versi dipertingkat 2024 – lebih garang, unit terhad, harga kekal RM135,900


Mitsubishi Triton AT Premium versi dipertingkat 2024 – lebih garang, unit terhad, harga kekal RM135,900

Awal minggu ini Mitsubishi Motors Malaysia (MMM) baru sahaja melancarkan Mitsubishi Triton AT Premium dalam versi yang dipertingkat untuk tahun 2024. Seperti namanya, mannequin ini diasaskan dari Triton dalam varian AT Premium sedia ada, diberikan beberapa peningkatan dari segi equipment penggayaan, dan dihasilkan dalam jumlah terhad.

Tiada majlis pelancaran dibuat untuk mannequin ini, jadi kami telahpun menerjah bilik pameran Mitsubishi bagi melihat rupa sebenar trak pikap tersebut dan menyediakan galeri lengkap untuk anda.

Triton AT Premium merupakan varian pertengahan yang ditawarkan oleh MMM untuk pasaran Malaysia, berada satu anak tangga di bawah varian paling mahal iaitu Triton Athlete. Jadi ia TIDAK didatangkan dengan perincian seperti lampu bi-LED, lampu nyalaan siang LED, tempat duduk pemandu larasan kuasa, sistem bantuan pemanduan, dan beberapa perincian lain.

Mitsubishi Triton AT Premium versi dipertingkat 2024 – lebih garang, unit terhad, harga kekal RM135,900

Bagi mannequin AT Premium yang dipertingkat ini, ia hanya ditawarkan dengan warna badan White Diamond, bersama grafik badan merah-perak-hitam ala livery perlumbaan Ralliart bermula pada pintu belakang, mattress dan sehingga ke pintu tailgate. Ia juga diberikan beberapa perincian tambahan termasuk, bampar hadapan, sports activities bar, visor pintu, overfender pada setiap ruang roda berwarna hitam yang sama seperti mannequin edisi terhad Triton Phantom Plus.

Rupa luaran Triton istimewa ini dilengkapkan dengan pemadanan rim aloi istimewa 18 inci berwarna hitam yang dibalut tayar Yokohama Geolander A/T G015, juga sama seperti Triton Phantom Plus yang dilancarkan tahun lalu. Manakala pada bahagian dalaman, mannequin ini ditambah dengan scuff plate bernyala pada bendul pintu dan juga sulaman grafik pada perehat kepala tempat duduk hadapan yang sama seperti grafik badan sebelah luar.

Tiada tingkat taraf mekanikal pada mannequin edisi terhad ini, dan ia masih dijana oleh enjin 2.4 liter empat silinder MIVEC turbodiesel berkuasa 181 PS dan tork maksima 430 Nm. Ia digandingkan dengan kotak gear enam-kelajuan automatik bersama sistem pacuam empat roda Straightforward Choose 4WD.

Mitsubishi Triton AT Premium versi dipertingkat 2024 – lebih garang, unit terhad, harga kekal RM135,900

Perincian customary AT Premium biasa turut dibawa pada mannequin tingkat taraf ini, termasuk lampu hadapan projektor halogen, lampu nyalaan siang bersama lampu kabus hadapan dan belakang halogen, kunci pintar dengan butang penghidup enjin, pemain utama dengan skrin sesentuh sokongan Apple CarPlay dan Android Auto, enam pembesar suara, pendingin hawa automatik, cruise management dan upholsteri leatherette.

Manakala untuk keselamatan, ia dilengkapi dengan sistem brek ABS, EBD dan BA, Kawalan Kestabilan Aktif, traction management, bantuan mula mendaki, kawalan menurun cerun, Bantuan Kestabilan Treler. Kamera perakam video digital turut dipadankan pada mannequin ini.

Walaupun diberikan pelbagai perincian tingkat taraf, apa yang menarik Mitsubishi Triton AT Premium versi yang dipertingkat masih dijual pada harga atas jalan tanpa insuran RM135,900, sama seperti Triton AT Premium biasa. Jadi ia masih sekitar RM20,000 lebih murah berbanding Triton Athlete yang dijual pada harga RM155,900.

Setiap pembelian trak pikap ini disertakan dengan perlindungan waranti selama lima-tahun tanpa had perbatuan. Walaupun MMM menyatakan Triton AT Premium dipertingkat ini hanya ditawarkan dalam jumlah terhad, ia tidak menyatakan berapa jumlah sebenar yang akan dihasilkan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles